Sahabe Safvan Bin Muattal'da İnsan Seli

Adıyaman Samsat İlçesinde Türbesi Bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'ne Kutlu Doğum Haftası nedeniyle binlerce araç ile on binlerce insan akın etti.Türkiye'de kabri bilinen iki sahabeden birisi olan Safvan Bin Muattal Türbesi'nde insan seli yaşandı. Safvan Eğitim, Yardımlaşma ve Çevre Derneği (Safvan-Der) tarafından Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi bu güne kadar görülmemiş bir kalabalığa ev sahipliği yaptı.

Bu yıl 3. sü düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yapıldığı türbenin etrafındaki kilometrelerce alanda insanlar dualar ederek, piknik yaptılar. Safvan-Der adına açıklamalarda bulunan İlahiyatçı Fatih Polat, derneğin faaliyetlerinden bahsederek, Peygamber Efendimizin doğumunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Etkinlikler kapsamında Adıyaman Kuran Kursu İlahi Grubu tarafından Mevlit-i Şerif okunarak, dualar edildi. İl Müftüsü Mehmet Avcı etkinlikler sonunda dua okudu.

Binlerce araç ve on binlerce insanın akın ettiği Safvan Bin Muattal Türbesi'ne Adıyaman Belediye tarafından itfaiye araçları ve ambulanslar gönderildi. Düzenlenen etkinliklere Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Yusuf Bilgin, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Samsat İlçe Müftü Vekili Yılmaz ARI, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Safvan-Der Başkanı Dr.Sadık Çağ, Atakent Belediye Başkanı Halil Demir, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet İnan, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Işıldak ve çok sayıda kişi katıldı.
Türkiye'de, İstanbul'da bulunan sahabe Eyüp El Ensari ve Safvan Bin Muattal'ın Türbelerinin yeri biliniyor.

19.04.2010

http://www.diyanethaber.com/haber_detay.asp?haberID=1940