Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Mustafa Işıldak, İnanç Turizminin üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.
Adıyaman'ın inanç turizmi bakımından çok zengin olduğunu aktaran Işıldak, "Mardin ve Hatay gibi iller, dinler arası diyalog merkezi olarak bilinir. Bizde de Sahabe Safvan Bin Muattal, Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi ve Metropolitliği gibi mekân ve kişileri bir arada barındıran, son zamanların moda deyimiyle demokratik açılımı yıllar önce kendiliğinden gerçekleştirmiş hoşgörü merkezi Adıyamanımız var. Bu konuda ben buradan sesleniyorum, niçin dinler arası diyalog merkezi, hatta daha da geniş düşünülerek Adıyaman 'İnançlar Arası Diyalog Merkezi' yapılmasın ?" dedi.
Diyalogdan neden kaçıldığını anlamadığını belirten Başkan Işıldak, çeşitli iller ile Batıdaki ülkelere yıllarca evvel göç etmiş Süryani Kadim Cemaatinden Türk asıllı Süryani vatandaşların, her yılın Haziran ayında geldiği Adıyaman'da Metropolitle birlikte vali, belediye başkanı ve müftülüğü ziyaret ettiklerini hatırlattı. Işıldak, "Devlet; Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi'nin neyinden çekiniyor ? Bilmiyorum. Ve yine adına ne turizmi denirse densin veya hiçbir şey denilmesin; devlet inanç merkezlerinin neyinden çekiniyor? Onu da bilemiyorum." diye konuştu.
İnanç turizmi için tanıtıma çok ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Işıldak, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Bugün bakıyoruz çok basit tanıtımları bile görmüyoruz. Örneğin Adıyaman-Kâhta arasında gidip gelenlerin geçtiği Samsat kavşağında yeterli ön bilgi tabelası olmadığından, bildiklerinde rahatça uğrayabilecekleri Sahabe Saffan Bin Muattal hazretlerinin yaklaşık 20 km yakınından geçtiklerinden haberleri de olmuyor. Kısaca dini-mezhebi ne olursa olsun, hatta yine inanç turizmi sayılsın sayılmasın insanların yoğunlukla rağbet ettiği tüm mekânların kent merkezi ve karayolu kavşaklarına yön tabelası koymak çok mu masraflı ?"